Choroby tarczycy

Forum -> Dziedziczenie chorób tarczycy

Tytuł:Dziedziczenie chorób tarczycy
Autor:Xenia
4.3.2010, 11:50
Moja mama i dwie siostry mają kłopoty z tarczycą, siostra musi na stałe przyjmować leki, czy ja też mogę w przyszłości mieć z tym problem /dodam, że jestem najstarsza z rodzeństwa i mam 27 lat i wyniki TSH mam 2,66/? Czy choroby tarczycy są dziedziczne?

Odpowiedz:

Tytuł:
Autor:
Tekst:
Wpisz poprawną odpowiedz
aby wysłać wiadomość
Co jest kwadratowe: koło czy kwadrat?

embriologiamedyczna.jpgpodstawy_psychofarmakologii.jpgterapia_malzenska.jpgsen_2.gifendokrynologia_polska_2.jpgabcreumatologii.jpg

• Forum
    • Ja sie wlasnie dowiedzialam, ze mam kilka guzow na tarczycy. W tym dwa wieksze (xxx i xxx centymetry) Niestety sa to zmiany nowotworowe i czeka mnie operacja. Wlasnie jutro ide sie umowic na ta operac...(więcej)
    • Nie wiem czy są takie ziola ale nie mozna takich wynalazkow stosowac na swoją reke bez konsultacji z lekarzem endokrynologiem. Jesli sie bedzie to stosowac na swoja reke to mozna tylko sobie biedy n...(więcej)
    • Pierwsze słyszę o tym, aby zioła miały uleczyć tarczycę. Wszystkie dolegliwości z nią związane to poważna sprawa, chodzi przecież o hormony a z tym nie ma żartów. Najlepiej oddać się w ...(więcej)
    • Moja mama i dwie siostry mają kłopoty z tarczycą, siostra musi na stałe przyjmować leki, czy ja też mogę w przyszłości mieć z tym problem /dodam, że jestem najstarsza z rodzeństwa i mam 27...(więcej)
    • Witam forumowiczów. Od kilku lat zmagam się z tarczycą. Lecze się farmakologicznie tylko i wyłącznie. Ludzie straszą mnie operacją, której sie panicznie boję.Czy mógł by mi ktoś z was pow...(więcej)
    • Mogą, ale muszą .... zależy od stanu zaawansowania nadczynności,natomiast czesto mogą powawić się skłonności do tycia....(więcej)
    • Witam .U mnie tarczyce wykryto dobrych kilka lat xxx nie miałam i nie będę mieć gdyż moja tarczyca jest xxx pod stałą opieką xxx robione często TSH,FT4 oraz xxxę się xxxłam różne dawki w...(więcej)
    • Powinnaś pójść do lekarza ...(więcej)
    • a nie lepiej zrobić usg tarczycy u onkologa bo gdzieś tak usłyszałam słyszeliście coś o tym??...(więcej)
    • W wyniku badań TSH wyszło, że mam niedoczynność tarczycy, zażywam już leki. Moje pytanie czy jeśli mam problemy z tarczycą mogę mieć stany depresyjne?. Bo zauważyłam od pewnego czasu pewn...(więcej)
    • Witam. Mam poważny problem. Istnieje podejrzenie, że mam raka tarczycy. Jestem załamana. Powiedzcie mi proszę jak się go leczy?...(więcej)
    • Witam forumowiczów. Moja mama robiła badania krwi na tarczycę i wyszło jej TSH podwyższone, lekarz dał jej tabletki, ale mimo to skierował na usg tarczycy. Po co wykonuje się to usg skoro już...(więcej)